A túra egész napos program.

Ottmár Dóra okleveles építész, keramikussal közösen megálmodott igazi élményprogram felnőtteknek, gyermekeknek, családoknak, csapatépítős társaságoknak egyaránt. 

Közösen szervezünk fogatos, lovas kocsis kézműves-keramikus túrákat Mencshelyre. A program keretében megismerhetjük a varázslatos Balaton-panorámás tájat, miközben eljutunk a kézműveseiről és borairól híres Mencshely községbe. Itt nyugodt környezetben alkothatunk: az előre bekészített ("zsengélt", azaz egyszer kiégetett) kerámiaformákat színes-fényes mázakkal festhetjük, díszíthetjük (angyalformák, szívek, lovasformák, akár az ünnepkörnek megfelelő dísztárgyak). Az alkotások még aznap kemencébe kerülnek és 1000 fokos kiégetés után, másnap elvihetőek emlékbe. A kíváncsiak megnézhetik a falu legendás csipkeverő asszonyainak tevékenységét, sőt: a fürge ujjak ki is próbálhatják ezt a gyönyörű tudást. A programot kiegészíthetjük a Halom-hegy borainak megkóstolásával; avagy a lenyűgöző Balaton-panorámát kínáló Kossuth-kilátó megtekintésével, ahol a Vulkán-tanösvény izgalmas kísérőprogramot kínál. A program kérhető piknikkel, borkóstolóval avagy estébe nyúló borvacsorával is. 

Ősi tudások, ősi mozdulatok mutatják meg magukat kézműveseinknek, népi kismesterségek képviselőinek köszönhetően. Ismerjük meg együtt ezt a tudást, miközben egy kellemes fogatozásban is részesülhetünk a gyönyörű környékünkön. Az alapár házi készítésű frissítőt tartalmazza Mencshelyen.

Egész évben igényelhető, előzetes egyeztetéssel.

Részvételi díj:
4-6 fő esetén 10.500 Ft/fő
7-30 fő esetén 8.000 Ft/fő

4 fő alatt nem igényelhető program

Kedvezmények:
0-3 éves korosztály: ingyenes
4-14 éves korosztály: 7.500 Ft/fő illetve 6.000 Ft/fő

Piknik-felár: 3.500 Ft/fő
Borkóstolós felár: 3.500 Ft/fő
Borvacsorás felár: 5.000 ft/fő

A kapacitások beosztása és a tervezhetőség érdekében, minden lovaskocsis program megvalósulása 5-10 napos előre egyezetést igényel. Megértésüket köszönjük!