Szentelési Ünnepség

2019. május 03.
Szentelési Ünnepség

Épületünk felszentelve, az Igásló Látogatóközpont ajtajai megynyitva, a tikkadt szöcske, a csíki és zirci sör behűtve, a szeg a lovak patkójába beverve.

Előre annak érdekében, hogy mindenki megismerhesse a lovakkal való ősi munkákat, melyek még apáinknak és nagyapáinknak mindennapos volt. Előre azért, hogy többet legyünk szabadban és többek legyünk a természet megismerésével és megóvásával, hogy a Balaton-felvidére jöjjünk megnyugodni és kikapcsolódni és, hogy tudjuk, mint lovas nemzet, küldetésünk és kötelességünk őrizni hagyományainkat és továbbörökíteni az utókor számára. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkár szavaival élve, a lovak szerves részei a kultúránknak. Tudjuk és érezzük, hogy ez mennyire fontos.

Köszönjük, hogy örömünkben osztoztak: Csóka János OSP. (Pálos tartományfőnök), Feldman Zsolt államtitkár (Agrárminisztérium), Fenyvesi Zoltán orsz.gy. képviselő, Ugron Ákos Zsolt vezérigazgató (HM Verga), Nagyvázsonyi Férfi Dalárda, Kinizsi Táltosai Néptáncegyüttes, Horváth Richárd és Cigányzenekara, Mesevár Óvoda és Bölcsőde, Nagyvázsonyi-Nemesleanyfalui Lovas Club és térségünk lovasgazdái

Látogató központunk MÁJUSI NYITVARTÁSA, minden nap: 10:00 - 16:00

Várjuk szeretettel vendégeinket!

Fotók: Izsóné Renáta, Mesterházi József (Dodó), m.origo.hu