Elnyert pályázatok

A projekt keretében Nagyvázsony külterületén, nyugodt, csendes zöldövezetben, a község határában található 17 hektáros legelőn egy többfunkciós épületkomplexum kerül kialakításra, amely legfőképp a hagyományokban gazdag igás kultúra bemutatására szolgál. Megközelíthető innen a Kinizsi vár és az ott zajló programok, a környékbeli dombokon található különböző templomok és kápolnák romjai, illetve a közvetlen szomszédságában lévő védett természeti örökségeknek minősülő lápos terület.

A Központ udvarán kültéri kemence és szalonnázó biztosítja a helyi gasztronómiai fesztiválok megtartásának lehetőségét. Az udvar területén kihelyezésre kerülnek padok, pihenőhelyek, közösségi terek. A komplexum megközelítését bekötőutakkal, a látogatók gépkocsijának elhelyezését pedig a területhez tartozó parkoló létesítésével biztosítjuk.

A létrejövő turisztikai attrakció interaktív és innovatív módon teszi lehetővé a magyar kulturális örökség megismertetését, ahol a látogatók közvetlen közelről tekinthetik meg és próbálhatják ki a korhű igáslovas eszközöket. A térségben egyedülálló módon mutatná be ezt a kultúrát, mely nem sok helyen tekinthető meg az országban, növelve az ide látogató turisták számát és tartózkodásuk idejét.

A projekt helyszínen egy tanösvény is megépül.

A Központ olyan színes programlehetőségekkel várja a látogatókat, amik céges csapatépítőknek is kiváló programajánlatként szolgálnak. Mind a lovas programokon, mind a kiállítótéren családbarát foglalkozások, látványosságok szolgálják, hogy a család minden tagja életkortól függetlenül élvezni tudja az itt eltöltött időt és ismeretszerzését előmozdítsa. 

A támogatás összege: 126 047 500,- Ft

 

A program közvetlen célja egy a helyi és kistérségi fiatalok, (14-35 év), idősek (60 év felett) családok, gyermekes szülők számára szervezett programsorozat, amely különböző tématerületek köré csoportosíthatók, és biztosítják a helyi igényeken alapuló, közösségi aktivitás növekedését, elősegítve az életminőség javulását. Célja a programok által megvalósuló, helyi társadalmi sikeres integráció, felkészítési folyamat, a célcsoport megerősödését jelenti, azok megtartása, gyarapodása a jövőjét jelenti a településnek, azáltal, hogy erősíti a helyi beágyazódását, kapcsolatrendszerének erősödését.

A társadalomban a pozíciójában megerősített, önmagát biztonságban érző fiatal családalapítási kedve is biztosabb. A családi és közösségi értékek előtérbe helyezése, a közösségi kohézió erősítés célja, a közösségi összetartozás, az egymás iránt érzett felelősség kialakulása és erősítése. A programok sokszínűségének célja, hogy a bevont személyek fórumot találjanak kérdéseikre, hogy egzisztenciálisan, mentálisan és testileg is megerősítve hozzájáruljanak a társadalmi fenntarthatósághoz. Az önkéntesség előtérbe helyezésével célja a költséghatékony megvalósítása, a közösségi összetartozás, az egymás iránt érzett felelősség kialakulása és erősítése.

Az önkéntesség célja az öngondoskodás szemléletének terjesztése, az előítéletek csökkentése.

A támogatás összege: 24 533 682,- Ft

A támogatás mértéke: 100%
Kedvezményezett neve: Pontes Közhasznú Alapítvány a Fiatalok Társadalmi Szerepvállalásáért
Befejezés dátuma: 2020.03.01.