Élménytér

Fogattúráink 4 főtől igényelhetőek

Az Igásló Ökoturisztikai Élményközpontban egész évben két élménytér várja a látogatót: az épület és szinte érintetlen természeti környezete. Épületünk nagytermében, a mártír huszártiszt nevét viselő-Fábry Zoltán-teremben filmvetítésekkel és kipróbálható kiállítási tárgyak segítségével lepjük meg vendégeinket. Erdőss János huszárezredesről elnevezett kistermünkben interaktív játékok, élményelemekkel ellátott foglalkoztató eszközök és kiállítási élményelemek segítségével mutatjuk be a munkalovak világát, a fogatok és a fogatokhoz köthető eszközök, szerszámok ősi, de izgalmas tudástárát.

A második élménytér a központ körül elterülő 17 hektáros rét, kaszáló. Itt előre meghirdetett tematikus hétvégéken (illetve igény esetén bármikor) a lovas gazdálkodás és annak eszközei, szénásszekértől a lovas vető- vagy kaszálógépekig nem csak megtekinthetőek, hanem ki is próbálhatóak. Ugyancsak az épület mellett varázslatos legelőről indulnak egy-két órás, fél- vagy egy napos vagy akár több napos tematikus fogattúráink (falunéző túra, romvár-túra, kolostor-túrák, gyógynövénytúrák, Balaton-felvidéki piknik vagy/és borvacsora-túrák).

Békésen legelésző munkalovak, igásállatok között különleges tanösvény mutatja be a legeltetés és a lovas mezőgazdálkodás hagyományos világát. Az Aranysakál-tanösvény elvezeti önt a jégkorszak előtti maradványnövényeket rejtegető lápvilághoz, Balaton-felvidéki Tündérkerthez (őshonos gyümölcsös-kaszáló), bemutatja a lovas gazdálkodás mellett megbújó érintetlen természet gazdag vadvilágát. A 30-40 perces út végén az ország egyetlen Miatyánk-útvonala különleges lelki kalandot is rejteget.

A látogatóközpont büféjében és ajándékboltjában örömmel szolgáljuk ki vendégeinket.

Nyitva tartás
Húsvéttól Mindenszentekig minden nap 10.00 – 17.00. Mindenszentektől Húsvétig előzetes bejelentkezés alapján.