"Őszi éjjel..." - Szarvasbőgés túra

2021. szeptember 11., szombat
"Őszi éjjel..." - Szarvasbőgés túra

2021-es Őszi éjjel programunk telt ház miatt további jelentkezéseket nem fogad.

Őszi éjjel izzik a galagonya... és terem a vadgyümölcs, késő éjjel pedig szafari-hangulatot teremtenek a környék szarvasbikái. Mielőtt őket meglesnénk, délután vadgyümölcsöt gyűjtünk és kóstolunk (vadalma, vadkörte, galagonya stb.) lovaskocsik és szamarak segítségével a látogatóközpont 17 ha-os területén. Ebből almaecet, pálinka lesz idővel, amelyet a vendégeink elkészültük után személyesen vehetnek át (esetleg postázzuk). Késő délutáni pihenő (szabadidő) után, bőséges vacsora várja a vendégeket, majd éjfélkor indul a különleges kaland: fogatokkal a környék erdeibe hajtunk (inkább osonunk) és az erdészekkel egyeztetett helyszínen belehallgatunk a hihetetlen élményeket jelentő szarvasbőgésbe. Szállásra érkezés: kb. éjszaka 1-2 óra között. 

Szélsőséges időben a programot más időpontban megtartjuk.
Létszámlimit: minimum 6 fő, maximum 14 fő. 
Életkor-limit: minimum 16 éves kor (esetleg 12-16 éves kamasz esetében: csak csendben maradni bíró kamaszok jelentkezhetnek, erről a szülő gondoskodik)
 

Árak:

  • 18.000 Ft/fő (szeptember 11-i, egy éjszakás szállás a látogatóközpont emeleti vendégszobáiban ill. faházaiban 2 ill. 3 személyes faházak, kapacitásunkig)
  • Páros jelentkezéssel: 35.000 Ft/2 fő

Az ár tartalmazza a szállást, a délutáni programot, a látogatóközponti belépőt, vacsorát és az éjjeli szarvasbőgés-túrát illetve a pálinka/ecet-csomagot. 

Szállás nélkül is igénybe lehet venni a programot: 16.000 Ft/fő áron. Ezesetben vendégünk szervezi meg szállását vagy hazautazását a program végén, éjjel.

Fotó: Mesterházi József Nagyvázsony-térségében készült fotója (2018)

Fontos tudnivaló: több éves, több évtizedes tapasztalat, hogy ebben az időszakban izmos szarvasbőgés hangzik a határban, de a vadállatok nem gépek. Időjárás vagy egyéb külső tényezők befolyásolhatják "működésüket". Arra, hogy a bikák bőgnek, csak a Teremtő tud garanciát vállalni, mi nem.